'SPECIAL' UITGELICHT

  

 

THE SOULSTORE HAND PICKED

Aan het Fnidsen nummer  54 zit sinds juli 2018 de winkel van Renee van Wegen en haar broer Bas van Wegen, the Soulestore Hand-picked. Een bijzondere winkel welke een podium geeft aan lokale ontwerpers en startende ondernemers, die mooie, originele en eerlijke producten brengen . Het assortiment bestaat onder andere uit wallart en kaarten,  zeepjes, boeken,  tablewear, thee, aurospray en nog veel meer.  Renee is zelf gespecialiseerd in kruiden en Bas heeft zich toegelegd op het platenvinyl.  Het motto??

“Do more of what makes your soul happy”.

Hand-Picked staat voor ‘met zorg geselecteerd’. “ We kiezen heel bewust voor producten waar we zelf blij van worden”, aldus Renee.  “En het geeft heel veel voldoening om te zien dat ook de klanten blij de deur uit gaan”.

“Veel klanten vinden ons via social media, maar we merken dat voor ons vooral mond-tot-mondreclame werkt. Steeds meer mensen kopen heel bewust geen massaproducten meer, maar originele producten met een goed verhaal. Bij ons kun je wat dat betreft je hart ophalen. Ook het laten pendelen van aurasprays en kruidenthee vinden mensen een ware belevenis. We horen vaak dat mensen via anderen naar ons verwezen zijn. Dat is altijd geweldig om te horen, natuurlijk!
Daarnaast komen er in de Oude Stad ook veel toeristen en dagjesmensen. Voor hen blijken vooral de kaarten onweerstaanbaar. Ze komen vaak grinnikend binnen, dat werkt heerlijk aanstekelijk…”

De keuze voor een winkel in De Oude Stad is een heel bewuste keuze:

“hier vind je allemaal winkels van gepassioneerde ondernemers zoals wij. De sfeer is heel bijzonder en het is een hecht buurtje waarin we ons helemaal thuis voelen. We zijn dan ook heel blij dat dit pand op ons pad gekomen is” zo vertelt Renee.

Het pand waar the Soulstore Hand-Picked in is gevestigd is een pand dat de oudere generatie Alkmaarders  vooral nog kent van de oude grutterij van de familie De Vries. Daarna heeft er ook een kaasboer in gezeten en een ontwerpstudio. In de “kelder” van het pand, dat helemaal doorloopt tot aan het Luttik Oudorp, worden regelmatig workshops gegeven. Nieuwsgierig? Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.popupstorehandpicked.nl

Fnidsen 54 
1811 NH Alkmaar

hello@popupstorehandpicked.nl

072 220 5516

 

 

ART OF AFRICA
 

Een prachtig stukje kunst en cultuur in de Oude Stad Alkmaar. We hebben het over Art of Africa.

Rob IJpelaan heeft sinds 1999, samen met zijn vriendin Linda, de winkel Art of Africa in Hekelstraat. Art of Africa is een unieke Fair Trade speciaalzaak in Afrikaanse kunst in Nederland.

Rob heeft vroeger vrij veel gereisd en die hobby kost geld. In 1996 ging voor het eerst naar Afrika om in Uganda de berggorilla’s te bewonderen. waarna hij via Kenia en Tanzania op Zanzibar (de Zan van TanZANia) belandde. Met nog 100 dollar voor 3 dagen eten, drinken en slapen op zak, kocht hij tickets voor de boot terug naar Dar es Salaam in Tanzania. De busreis van Dar es Salaam naar Nairobi in Kenia had hij al gekocht. In het hotel in Zanzibar waar Rob wilde overnachten, werd hij door een bekende wisseltruck van zijn laatste 100 dollar verlost. Rob had niets toen helemaal niets meer. Van kennissen leende hij wat geld om de laatste dagen door te komen. Na een paar dagen water en brood belande Rob weer in Nairobi beland waar hij tot zijn grote verbazing gewoon kon pinnen. Rob: "ik was zo blij, dat we voor iedereen kadootjes gingen kopen". Met een rugzak vol Afrikaanse geschenken vloog Rob naar Nederland terug. Linda kwam op het idee om met deze kadootjes langs interieurzaken te gaan. In een mum van tijd hadden ze voor 5000 gulden aan orders en was Art of Africa geboren.

Zoals gezegd kochten Rob en Linda vroeger spullen in Oost Afrika. Daar werd echter heel veel hetzelfde gemaakt. Dat was na 2 jaar niet meer boeiend en inspirerend genoeg. Rond 2000 ging Rob naar Zimbabwe  waar President Mugabe net met zijn landonteigeningspolitiek was begonnen. "We hebben in die tijd zelf mogen ervaring wat blanke discriminatie was", vertelt Rob. "Wel raakten wij bijzonder gefascineerd door de natuurstenen beelden die daar met de hand gemaakt werden door de meest aardige en bescheiden mensen die we in Afrika zijn  tegengekomen".

Art of Africa levert maatwerk,  grossiert in unica. Geen beeld is hetzelfde, geen tuin is hetzelfde, geen mens is hetzelfde. Samen naar het juiste beeld op de juiste plek, op de juiste sokkel zoeken, is een mooie reis.

Hoe vindt de klant de weg naar Art of Africa?
| "Wij adverteren veel, door middel van sociale media, sturen nieuwsbrieven en houden onze website up to date", vertelt Rob.

De winkel is gevestigd in de Oude Stad... is dat een bewuste keuze en zo ja, waarom?
|"Dat was geen bewuste keuze". Voor wij deze winkel betrokken zat 'de Kraal' in ons pand. Zij verkochten spullen uit Zuid Afrika en was een klant van ons toen wij alleen nog een groothandel hadden. De eigenaar heeft ons benadert om zijn winkel over te nemen, toen zijn vriendin die in de winkel stond van de ene op de andere dag met de noorderzon was vertrokken". Zo zijn wij in de Oude Stad terecht gekomen".

Een weetje over het pand: Het pand waar Art of Africa is gezeteld is het oude pand van de Gebroeders Oud die een drankhandel hadden. Later is dat het “t Hekeltje” geworden.

De Oude Stad is trots op haar diversiteit aan winkels.  Art of Africa is zo'n pareltje waar we in de Oude Stad heel blij mee zijn. Bovendien steunt Rob de vereniging Oude Stad vaak door een tal van regelklussen op zich te nemen en zet hij zich actief in voor Fair Trade. Ook dat mag genoemd worden!

Hekelstraat 20
1811 BM Alkmaar
072 5127857
www.artsofafrica.eu
info@artsofafrica.eu


 

 

© 2016 - 2021 Oude Stad Alkmaar | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel